5268

Fatih Yürür

 

1987 yılında Kocaeli’de doğdu. Lisans öğrenimini Kocaeli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Lisans öğrenimi sırasında pek çok blog, matbu dergi ve süreli yayın bünyesinde editörlük, içerik editörlüğü ve tasarım görevlerini üstlendi. Çeşitli çizgi öykülerin senaryolarını tasarladı.

Pek çok prodüksiyon oluşumu ve ajans bünyesinde video ekiplerini yönetmekle birlikte, kurmaca ve belgesel fotoğrafçılığı ile olan göbek bağını da asla koparmadı. İçerik üretimine dair hevesini “Revroville!” adındaki Youtube kanalına ve Retroviller adındaki instagram hesabına taşıdı.

Filmografi
Zemin Kat (2015)
Geleceği Olmayan Adam (2016)
Psişik Celil ve Kişisel Devrim Antolojisi (2016)
Repatriant (2016)
Altın Fırçalı Adam (2018)
Milyon Dolarlık Afiş (2021)
Kitapları
Kıyametin Sineması Post Apokaliptik Filmler (Cinius Yayınları, 2017)
Tek Mekânlık Filmler (Perseus Yayınları, 2019)
Kötü Karakterin Yükselişi (Efil Yayınevi, 2020)
Sinemanın Maskeleri (Klaros Yayınları, 2021)
Kötü Kötü Filmler (Urzeni Yayınevii 2021)
Kafkas Mitolojisi (Karakarga Yayınları, 2021)
Milyon Dolarlık Afiş Derlemesi (Klaros Yayınları, 2021)
Salgın İstanbul / Olmam Gereken Yerdeyim, 2021 (Dark İstanbul Yayınları)